انواع اصطلاحات سئو, جامع ترین لیست واژه های سئو در 1403

فهرست مطالب
Toggleفهرست تصاویر
اصطلاحات سئو را هر شخصی که میخواهد تبدیل به یک سئو کار حرفه ای شود و یا در مسیر یادگیری سئو است باید بلد باشد. که در این مقاله اصطلاحات سئو، به طور دقیق تری به آنها خواهیم پرداخت. همینطور اگر علاقه دارید که بیشتر راجب سئو بدانید و همینطور سئو رو به صورت اصولی و حضوری یادبگیرید با ما در صفحه آموزش سئو در اصفهان همراه باشید.
در ابتدای توضیح اصطلاحات سئو با تعریف سئو و انواع آن شروع میکنیم:
سئو(SEO)
به مجموعه فعالیت ها و اقدام هایی که سبب بهبود رتبه ی سایت در صفحه ی نتایج جست و جو برای یک کلمه کلیدی خاص میشود.
سئوی داخلی(On page SEO)
به فعالیت ها و اقدام هایی از سئو که در داخل سایت و توسط طراح و یا شخص صاحب سایت برای بهتر کردن نتایج جست و جو انجام میشود، گفته میشود. مثل تولید محتوی دست اول و با کیفیت و…
سئوی خارجی(Off page SEO)
به فعالیت ها و اقدام هایی که در خارج از وبسایت و به سبب انجام سئو و بهینه سازی رتبه سایت در نتایج جست و جوی موتور های جست و جو گر انجام میشود، گفته میشود. مثل انجام تبلیغات، لینک دهی خارجی و …
سئوی تکنیکال(Technical SEO)
به فعالیت ها و اقدام هایی از سئو که نیاز به داشتن علم کافی در زمینه ی هاست و دامین و همینطور داشتن دانش تخصصی در زمینه ی برنامه نویسی هستند، گفته میشود.
تا اینجا از اصطلاحات سئو با چند مورد ابتدایی و کلی آشنا شدیم. از آنجایی که سئو حرفه ای درامد زا و بدون محدودیت است یادگیری آن هدف افراد زیادی است. برای همین در صورتی که شماهم علاقه دارید تا از این فرصت استفاده کرده تا سئو را به صورت حضوری یادبگیرید و تا همیشه از این حرفه ی کارامد کسب درامد کنید با ما در صفحه ی آموزش سئو در اصفهان در تماس باشید تا به شما راهنمایی کنیم.
حالا در ادامه ی توضیح اصطلاحات سئو به توضیح اصطلاحات تخصصی تر در هرکدام از موارد معرفی شده در بالا میپردازیم و مشخص میکنیم که هر کدام از اصطلاحات سئو که در زیر به آنها میپردازیم جزو کدامیک از انواع سئو هستند.
نرخ کلیک یا CTR – سئوی داخلی
یکی از اصطلاحات سئو که به وفور استفاده میشود نرخ کلیک یا CTR است که یکی از موارد مهم در بررسی سئوی سایت شماست. با اینکه میتوان سئوی داخلی سایت را با موارد زیادی سنجش کرد ولی نرخ کلیک که نشان دهنده ی میزان کلیک کاربران بر روی سایت یا یک لینک خاص از سایت شما است، از موارد مهم و مورد توجه است که میتواند نشان دهد که کدام صفحه، لینک و یا کلمه ی کلیدی باعث جذب کاربران بیشتر برای سایت شما میشود.

نرخ پرش یا Bounce Rate – سئوی داخلی
یکی دیگر از اصطلاحات سئو که میتواند به شما اطلاعات خوبی در رابطه با کیفیت طراحی سایت و یا گیرا بودن آن به شما بدهد نرخ پرش یا Bonce Rate است. نرخ پرش به معنی درصد کاربرانی است که به محض ورود به یکی از صفحات سایت شما بدون انجام هیچگونه کلیک دیگری از سایت شما خارج میشوند. نکته ی قابل توجه این است که نرخ پرش معیار امتیاز دهی برای موتور های جست و جو محسوب نمیشود ولی درصورت بالا بودن آن به شما نشان میدهد که آن صفحه از وبسایت شما دارای طراحی مناسب و گیرایی نیست و بهتر است برای تغییر آن اقدام کنید.
ایندکس یا Index – سئوی داخلی
ایندکس کردن یا ایندکس شدن سایت یکی از اصطلاحات سئو است که به معنی توانایی خزشگر های گوگل در بررسی سایت شما و بدست آوردن اطلاعات موردنیازشان است که در نتیجه باعث میشود که سایت شما در نتایج سرچ نشان داده شود. همان طور که مشخص است این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است و به همین سبب برای بررسی این موضوع میتوانید از سرچ کنسول گوگل و ابزار URL Inspection استفاده کنید.
تگ توضیحات متا یا Meta Description – سئوی داخلی
توضیحات متا یا متا دیسکریپشن یکی از اصطلاحات سئو است که به یکی از تگ های HTML گفته میشود که حاوی توضیحات متنی کلی راجب محتوی سایت است که هنگام سرچ میتوانید زیر عنوان وبسایت های نمایش داده شده مشاهده کنید. متا دیسکرپشن جزو معیار های رتبه بندی گوگل محسوب نمیشود ولی اهمیت آن در این است که درصورتی که متن مناسب و حاوی کلمه ی کلیدی نوشته باشید میتواند باعث جذب مخاطبان به سایت شود.
نکته ی دیگر این است که این متن گاها توسط گوگل تغییر و متنی که بهتر و مرتبط تر تشخیص داده شود توسط گوگل جایگزین میشود. در ضمن در صورتی که میخواهید بیشتر در رابطه با معرفی سئو و روش های انجام آن بدانید میتوانید به معرفی سئو مراجعه کنید.
هدینگ یا Headings – سئوی داخلی
هدینگ ها نشان دهنده ی اهمیت بیشتر بخشی از متن هستند و باعث بزرگتر شدن و نمایش بیشتر آن و جدایی این بخش متن از نوشته ی اصلی میشوند. همینطور متن قرار گرفته در هر هدینگ به خصوص h1و h2 به موتور های جست و جو گر اطلاعات بیشتری راجب محتوی آن صفحه می دهد.
انواع هدینگ به ترتیب بیشترین اهمیت و نحوه ی استاندارد استفاده به شکل زیر است.
هدینگ | توضیحات |
---|---|
H1 | یک بار و برای عنوان اصلی صفحه |
H2 | به تعداد موردنیاز و برای زیر عنوان های h1 |
H3 | به تعداد موردنیاز و برای زیر عنوان های h2 |
H4 | به تعداد موردنیاز و برای زیر عنوان های h3 |
H5 | به تعداد موردنیاز و برای زیر عنوان های h4 |
H6 | به تعداد موردنیاز و برای زیر عنوان های h5 |
تگ تایتل یا Title – سئوی داخلی
تگ تایتل که یکی از تگ های HTML است و نشان دهنده ی عنوان صفحه است که هنگام سرچ یک موضوع یا عنوان در گوگل متنی که به شما در صفحه ی نتایج به رنگ آبی یا بنفش نشان داده میشود که نشان دهنده ی عنوان آن وبسایت یا صفحه است و همین طور بعد از بازکردن آن صفحه در بالای مرورگر شما و تب آن صفحه، بصورت کوچک نوشته شده است.
لینک سازی داخلی یاInternal Link Building – سئوی داخلی
یکی دیگر از اصطلاحات سئو لینک سازی داخلی است که به این معنی است که شما در سایتتان به شکل درست و صحیح به صفحات و مقالات دیگر وبسایتتان لینک دهی میکنید که به کاربر اجازه میدهد در صورت نیاز از صفحه ای به صفحه ی دیگری از وبسایتتان مراجعه کند؛ و با اینکار شما به کاربر اجازه گشتن در سایتتان را میدهید که این کار سبب کاهش نرخ پرش شده و زمانی که هر کاربر در وبسایت شما سپری میکند را افزایش میدهد که در نتیجه به رتبه بندی سایت شما کمک میکند.
متن جایگزین یا Alt Text – سئوی داخلی
تگ Alt در اصطلاحات سئو به متنی گفته میشود که هنگامی که تصویری بارگزاری نمیشود نمایش داده میشود و توصیف کننده ی آن تصویر است. در نهایت ابزار هایی که نابینایان یا کم بینایان برای خواندن صفحه از آن استفاده میکنند(Screen Readers) به آنها در توصیف تصویر کمک میکند. داشتن تگ های Alt هم کمک شایانی به بهبود رتبه بندی سایت میکند.
انکر تکست یا Anchor Text – سئوی داخلی
یکی از اصطلاحات سئو که از اهمیت بالایی برخوردار است انکر تکست است؛ همان قسمتی از متن که قابل کلیک است و به لینک تبدیل شده به عنوان مثال شما میتواند با این انکر لینک به صفحه ی اصلی آکادمی فرا افراز بروید.
تا اینجا تعدادی از اصطلاحات سئو داخلی که از اهمیت بالایی برخوردارند بررسی کردیم.حال در این قسمت از اصطلاحات سئو سراغ کلمات سئو مرتبط با سئوی خارجی میرویم. همانطور که بالاتر اشاره شد سئوی خارجی به مجموعه فعالیت هایی که خارج از سایت صورت میگیرد و برای بهبود رتبه بندی سایت تلاش میکند گفته میشود.
سئوی محلی یا Local SEO – سئوی خارجی
احتمالا خودتان هم تجربه دارید که به گاهی برای پیداکردن مکان، شرکت یا بیزینسی در محل اطرافتان سرچ انجام دادید و این همان دلیل اهمیت سئوی محلی است. با توجه به امار ارائه شده مشخص شده که نزدیک به نیمی از سرچ های گوگل برای پیداکردن مکان و یا کسب کار های محلی است و درنتیجه انجام سئوی محلی درست میتواند کمک شایانی در دیده شدن و جذب مشتری شود. به عنوان مثال یکی از ابزار های انجام سئوی محلی ثبت کسب و کار در گوگل مپ است.
دامین اتوریتی یا Domain Authority – سئوی خارجی
دامین اتوریتی یا اعتبار دامنه به امتیازی بین 0 تا 100 گفته میشود که توسط شرکت MOZ معرفی شده. این امتیاز توسط موارد و معیار های زیادی محاسبه میشود و هرچند که معیاری برای رتبه بندی توسط گوگل نیست ولی امتیاز بالا نشان دهنده احتمال بالاتری برای کسب رتبه ی بهتر است. همینطور استفاده دیگری که از این امتیاز میشود مقایسه بین سایت های مختلف است.
پیج اتوریتی یا Page Authority – سئوی خارجی
یکی دیگر از اصطلاحات سئو، پیج اتوریتی یا اعتبار صفحه است. همانند دامین اتوریتی، پیج اتوریتی هم توسط MOZ معرفی و عددی بین 0 تا 100 است، که این عدد را میتوان با بهتر کردن لینک سازی آن صفحه افزایش داد.پیج اتوریتی هم جزوی از معیار رتبه بندی گوگل نیست.
لینک سازی خارجی یا Link Building – سئوی خارجی
استفاده ی درست از لینک سازی خارجی میتواند تاثیر بسیار خوبی در رتبه بندی سایت شما داشته باشد. از آنجایی که بک لینک های داده شده از طرف سایت های دیگر به وبسایت شما در الگوریتم های رتبه بندی گوگل از اهمیت بالایی برخوردار است؛ داشتن بک لینک از سایت های قوی تاثیر مثبت شایانی و به همین شکل داشتن بک لینک از سایت های ضعیف هم تاثیر عکس و منفی بر رتبه بندی سایت شما دارد.
برند منشن یا Brand Mention – سئوی خارجی
در اصطلاحات سئو و سئوی خارجی میتوان از برند منشن هم صحبت کرد که به اشاره شدن به برند شما در سایت ها دیگر گفته میشود؛ داشتن بک لینک های مناسب، خلق محتوی خوب و انجام تبلیغات و حتی داشتن فعالیت در شبکه های اجتماعی از جمله مواردی هستند که به انجام برند منشن خوب و درست و درنتیجه تاثیر مثبت بر سئوی خارجی شما میشوند.
پست مهمان یا Guest post – سئوی خارجی
یکی دیگر از اصطلاحات سئو خارجی، پست مهمان است. به این معنی که شما در سایت دیگران محتوی ارزشمندی تولید کرده که باعث شناخت شما و سایتتان میشود هرچند که پست مهمان را بیشتر به اسم ریپورتاژ میشناسند.
در ادامه ی توضیح اصطلاحات سئو به توصیف تعدادی از اصطلاحات مهم سئو تکنیکال میپردازیم. هرچند از آنجایی که این بخش جزو موارد فنی محسوب میشود میتوانید برای اطلاعات بیشتر راجب هرکدام از این اصطلاحات به صفحه ی آکادمی فرا افراز مراجعه کنید.
ریسپانسیو یا Responsive – سئوی تکنیکال

اگر تا به حال اصطلاح سایت ریسپانسیو به گوشتان خورده باشد احتمالا از این موضوع اگاه هستید که ریسپانسیو بودن یک سایت از اهیمت بالایی برخوردار است، نه تنها برای رتبه بندی در گوگل بلکه برای کاربران مختلفی که از سایت شما استفاده میکنند. زیرا هر کاربر برای بازدید از سایت شما از دستگاه مختلفی استفاده می کند و در نتیجه کوچک یا بزرگ بودن صفحه ی نمایش دستگاه روی نحوه ی لود شدن و نمایش سایت شما روی آن دستگاه تاثیر می گذارد.
از نظر فرا افرازیا بهتره که همیشه موقع طراحی سایتتون از روش های ریسپانسیو کردن سایت استفاده کنید چون نه تنها ممکنه سایتی که ریسپانسیو نباشه برای خیلی از کاربرا به شکل اشتباه و خراب نمایش داده بشه یا حتی استفاده از سایت رو مختل کنه تازه باعث میشه که فرصت استفاده از این امتیاز توی رتبه بندی گوگل هم از دستتون بره. 😊
گواهینامه SSL – سئوی تکنیکال
در این بخش از اصطلاحات سئو میخواهیم به گواهینامه ی SSL بپردازیم که به یک لینک رمزنگاری شده بین وب سرور و مرورگر گفته میشود که در قسمت URL یک سایت به شکل Https نشان داده میشود. وجود این ارتباط رمزنگاری شده به تنهایی سئو محسوب نمیشود ولی چون توسط گوگل جزو معیار های رتبه بندی قراردارد و سایت های دارای این گواهینامه از اهمیت و رتبه ی بالاتری برای موتور های جست و جو برخوردارند بهتر است که آن را به عنوان یکی از کلمات سئو ی تکنیکال قرار دهیم.
نقشه ی سایت یا Road Map – سئوی تکنیکال
در اصطلاحات سایت یکی دیگر از مواردی که باید به آن توجه کرد نقشه ی راه سایت است. این نقشه ی راه که در واقع یک فایلXML است به موتور های جست و جو کمک میکند تا هنگام خزش سایت، صفحات مهم سایت شما را راحت تر شناسایی کنند. برای معرفی این فایل به گوگل میتوانید از Robot.txt یا سرچ کنسول استفاده کنید.
فایل Robot.txt – سئوی تکنیکال
یکی دیگر از اصطلاحات سئو که از اهمیت بالایی برخوردار است فایل Robot.txt است. همانطور که شاید از پسوند فایل متوجه شده باشید این فایل یک فایل متنی شامل قوانینی است که ربات های خزشگر برای خزش سایت شما از آن پیروی میکنند، به عنوان مثال شما میتوانید با درج قوانینی ربات هارا از خزش بخشی از سایتتان منع کنید.
هرچند که ربات های گوگل به این قوانین احترام میگذارند ولی برخی ربات ها ممکن است توجهی به این قوانین نداشته باشند.
خطای 404 یا Error 404

خطای 404 که احتمالا تا به حال بارها در سایت های مختلف با آن مواجه شدید درواقع زمانی رخ میدهد که شما به دنبال بازکردن صفحه ای هستید که بنا به دلایلی وجود ندارد.یک نوع دیگر از خطای 404، خطای soft 404 است که هنگامی رخ میدهد که صفحه موردنظر کد وضعیت 200 داده ولی گوگل آنرا به عنوان خطای 404 شناخته است. بهترین راه مقابله با این خطا استفاده از Redirect 301 است.
ریدایرکت 301 یا Redirect 301 – سئوی تکنیکال
یکی دیگر از اصطلاحات سئو ریدایرکت است، منظور از این اصطلاح این است که ادرس صفحه ی ناموجود را با ادرس یک صفحه ی جدید عوض کنید که یکی از بهترین راه های مقابله با خطای 404 است.
حال شاید برای خطای 404 و ریدایرکت 301 برایتان سوال شود که این دو مورد چه ارتباطی با سئو و اصطلاحات سئو دارند، درواقع همانطور که در ابتدای مقاله به توضیح خود سئو و انواع آن پرداختیم متوجه شدیم که یکی از موارد مهم در سئو تجربه ی کاربران در سایت شماست و میزان ماندن آنها در سایت شما و یا مقداری که به سرعت از سایتتان خارج میشوند؛ که میتواند در نهایت تاثیر زیادی بر رتبه بندی سایت شما داشته باشد و در نتیجه موردی مثل خطای 404 میتواند تجربه ی نامطلوبی برای کاربران داشته باشد و چون جزو موارد فنی محسوب میشوند، جزو اصطلاحات سئوی تکنیکال قرار میگیرند.
سرعت صفحه و زمان بارگذاری یا Page Speed & Load Times – سئوی تکنیکال
سرعت لود شدن و بارگذاری یک صفحه بسیار با اهمیت است زیرا برای کاربران تجربه ی خوبی میسازد و یا درصورت کند بودن سرعت بارگذاری سایت به هر دلیلی میتواند باعث شود تا کاربران به سرعت صفحه را ترک و در نتیجه کاهش رتبه بندی سایت شود.
تا اینجا توانستیم اطلاعات خوبی راجب سئو و تعدادی از اصطلاحات سئو که اهمیت و تکرار بیشتری دارند کسب کنیم ولی اگر مشتاق به یادگیری بیشتر راجب سئو هستید و همینطور توانایی حضور در کلاس های حضوری را ندارید ولی میخواهید در کمترین زمان ممکن از مبتدی به یک سئو کار حرفه ای تبدیل شوید و کسب درامد کنید یا برای سایت خودتان سئو انجام دهید، پیشنهاد ما به شما دوره سئو حسین رفیع زاده است.
در این دوره هرچیزی که لازم است بدانید از صفر تا صد سئو به شما آموخته میشود و شما را برای ورود به بازار کار به بهترین شکل ممکن آماده میکند. اگر سوالی در رابطه با سئو و یا دوره سئو حسین رفیع زاده دارید میتوانید با شماره ی زیر در تماس باشید و مشاوره رایگان دریافت کنید: 031-32676459
از این مقاله آموختیم که:
سئو و انواع آن چیست؟ اصطلاحات سئو را که در هرکدام از این نوع ها به کار میروند توضیح دادیم و متوجه تفاوت میان برخی از این موارد شدید. همین طور فهمیدیم که برخی از این تکنیک ها و اصطلاحات همانطور که میتواند تاثیر مثبت و خوبی بر سایت بگذارد به همان شکل هم انجام اشتباه و یا نداشتن آنها میتواند تاثیر بد و منفی بر روی رتبه بندی شما داشته باشد.
سوالات متداول
- سئو یا SEO چیست؟
سئو به اقداماتی جهت بهبود رتبه بندی سایت برای یک کلمه کلیدی خاص گفته میشود.
2. ریسپانسیو بودن یک سایت به چه معنی است؟
یعنی سایت در دستگاه ها و صفحه نمایش های مختلف به شکل درست نمایش داده شود.
3. تفاوت سئوی داخلی و سئوی خارجی چیست؟
سئوی داخلی به تکنیک های سئو که در داخل سایت انجام میشود گفته میشود و سئوی خارجی به تکنیک های سئو که در خارج سایت انجام میشوند گفته میشود.
موضوع | انواع اصطلاحات سئو, جامع ترین لیست واژه های سئو |
---|---|
نویسنده | فرزاد جمشیدی |
تاریخ انتشار | 1403/6/7 |
درباره دکتر رفیع زاده
حسین رفیع زاده هستم. استراتژیست توسعه فردی و شغلی. میتونم شما رو تو این بازار رقابتی با مشاوره دقیق و آنالیز تو زمینه کاریتون راهنمایی کنم و راهکارها و ایدههای راهگشا و مطمئنی بدم تا باعث رشد چندبرابری شما تو کسب و کارتون بشه. امیدوارم بتونم با کمک خدا در خدمت به شما در انجام وظایفم موفق باشم و به شما کمک کنم تا اوج شید و در اوج بمونید.
نوشتههای بیشتر از دکتر رفیع زاده
دیدگاهتان را بنویسید